۱۳۹۷ فروردین ۱۰, جمعه

#ايران- خبرگزاری رویتر:‌ بحران آب، محرک اعتراضات در ایران



خبرگزاری رویتر:‌ بحران آب، محرک اعتراضات در ایران
خشکسالی در ایران
  خبرگزاری رویتر  با عنوان بحران آب، محرک اعتراضات در ایران نوشت«‌شماری از اعتراضات از ابتدای سال جاری در رابطه با آب در ایران شروع شده است. و یک نگرانی سیاسی فزاینده در ایران به‌خاطر خشکسالی به‌وجود آمده است.شرکت مردم  در تظاهرات اوایل مارس در ورزنه در نزدیک اصفهان محدود بود و  بنا‌به فیلمهای رسیده دهها کشاورز به کنایه شعار می‌دادند که «مرگ بر کشاورز زنده باد ستمگر!».یک هفته بعد از این اعتراضات تشدید و متراکم‌تر شد.دهها نفر از مأموران پلیس ضدشورش موتورسوار با کشاورزان در همان  ورزنه درگیر شدند. دودی در اطراف تظاهر کنندگان به هوا بلند بود و فردی که فیلم می‌گرفت گفت پلیس گاز اشک‌آور زده است.   
یک خبرنگار در ورزنه  که خواست، ناشناس بماند گفت آنچه تحت عنوان خشکسالی مطرح می‌شود اغلب سو‌ءمدیریت آب است. وی گفت فقدان آب بخشی از معاش مردم را آسیب‌زده است. کشاورزان می‌گویندمقامهای محلی رژیم  جریان آب موجود را برای نواحی خودشان به ازای دادن رشوه منحرف کرده‌اند.
در حالیکه اعتراضات سراسری در دسامبر و ژانویه از خشم مردم نسبت به گرانی و فساد موجود شروع شد، به‌گفته تحلیلگران در نواحی روستایی فقدان دسترسی به آب نیز یک سبب اصلی بود.
به گفته یک عضو مجلس  در این اعتراضات حداقل 25نفر کشته و 3700نفر دستگیر شدند و این بزرگترین چالش حسن روحانی بعد از انتخاب مجددش در سال گذشته می‌باشد...
حدود 97درصد از کشور بنا‌به گزارش سازمان هواشناسی به درجات دچار خشکسالی است و گروه‌های حقوق گفتهاند بسیاری از مردم مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند.
در اوایل ژانویه اعتراضات در شهرستان قهدریجان در 10کیلومتری غرب اصفهان سریعاً به خشونت کشیده شد و این در حالی بود که نیروهای امنیتی به سمت جمعیت شلیک کردند که  گفته می‌شود طی آن حداقل 5نفر کشته شدند.فیلمهای رسیده در رسانه‌های اجتماعی اعتراض کنندگان را نشان می‌دهند که در برابر یک ایستگاه پلیس شعار می‌دهند و به ساختمان آن کوکتل مولوتف پرتاب می‌کنند که خشونت آمیزترین مواردی بوده که در اعتراضات سراسری ثبت شده است.
 رویتر در پایان افزود: حامیان محیط‌زیست خودشان را در خط آتش و زیر ضرب یافته‌اند. در اواخر ژانویه کاووس سید امامی همراه با شش فعال دیگر محیط‌زیست دستگیر شدند...
تلویزیون  رژیم بعد از این گزارشی را پخش کرد و گفت کاووس سید امامی و همکارانش به دشمنان ایران گفتهاند این کشور .
به‌دلیل کمبود آب، دیگر نمی‌تواند تولید کشاورزی خود را تأمین کند و نیاز به واردات مواد غذایی دارد
#ايران #ورزنه #كشاورزان

۱۳۹۶ اسفند ۲۸, دوشنبه

#ايران-" ۸۴ سد کشور کمتر از ۴۰ درصد آب دارند"


" ۸۴ سد کشور کمتر از ۴۰ درصد آب دارند"
🔹وزارت نیروی ایران اعلام کرد که بر اساس ارزیابی صورت گرفته از ابتدای
 سال آبی (ابتدای مهرماه) تا ۲۳ اسفندماه حجم ذخیره آب ۱۷۷ سد بزرگ موجود در ۶ حوضه آبریز دریای خزر، خلیج فارس، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، هامون و سرخس به ۲۲.۸۵ میلیارد مترمکعب رسیده است.هم اکنون ۴۶ درصد مخازن سدهای پر است و ورودی به آن‌ها نیز ۲۶ درصد، خروجی آن‌ها ۱۶ درصد و حجم آب ذخیره شده در مخازن ۱۲ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.همچنین در این گزارش آمده است که از میان ۱۷۷ سد بزرگ موجود در این ۶ حوضه آبریز ۴۸ درصد از آن‌ها و به تعبیری ۸۴ سد از جمله سدهای شهید رجایی، زاینده‌رود، ساوه و ملاصدرا همچنان کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده دارند.
خشک شدن #سد_شاه_قاسم ‎#یاسوج# 

۱۳۹۶ اسفند ۲۰, یکشنبه

#ايران-بحران سراسری فجایع زیست محیطی و سیاستهای تبهکارانه حکومت آخوندی - وضعیت تالابهای قم


بحران سراسری فجایع زیست محیطی و سیاستهای تبهکارانه حکومت آخوندی - وضعیت تالابهای قم
·         محیط زیست
·        

در حالیکه سیاستهای تبهکارانه حکومت آخوندی فجایع زیست محیطی را به بحرانی سراسری در ایران تبدیل کرده است،  اعتراضات مردمی در نقاط مختلف کشور در این رابطه نیز ادامه دارد.
گزارشی از وضعیت تالابهای قم که پیامدهای خطرناکی برای استان قم و استانهای مجاور در پی دارد:در سایه حاکمیت غارت و چپاول رژیم آخوندی، زیست‌بوم میهن اشغال شده چنان در معرض انهدام و نابودی قرار گرفته است که پیامدهای مرگبار و جبران‌ناپذیر آن برای نسلهای آینده از هم‌اکنون به ‌صورت خشک شدن دریاچه‌ها و رودخانه‌ها، تالاب‌ها و منابع زیرزمینی آبی قابل پیش‌بینی است.
آخرین نمونه از این نوع بحرانهای زیست‌محیطی وضعیت تالابهای قم است. خبرگزاری حکومتی ایسنا ۸اسفند تحت عنوان خشک شدن تالاب‌های قم زنگ خطر جدی برای پایتخت به‌نقل از یکی از کارگزاران رژیم می‌نویسد: «خشک شدن تالاب‌های استان قم، گردو غبار در مرکز کشور را به‌شدت افزایش خواهد داد و این یک زنگ خطر جدی برای پایتخت و دیگر استانهاست».
پیش از این  سایت حکومتی تابناک در تاریخ   ۱۳آذر ۹۶نوشته بود: «بحران دریاچه نمک قم بسیار فراتر از دریاچه ارومیه است و در صورت توجه نکردن به آن بیش از ۲۵درصد جمعیت کشور و از جمله پایتخت با معضل گردو غبار مواجه می‌شوند».
خبرگزاری حکومتی ایرنا ۲۹آذر نوشت: «اگر در این مسأله کوتاهی شود، قم و شهرهاى اطراف دریاچه از جمله تهران به خوزستانی دیگر تبدیل می‌شود».
خبرگزاری حکومتی مهر نیز  ۳۱فروردین ۹۶نوشت: «از دهه ۷۰ عملاً یک لیتر آب هم وارد دریاچه نمک نشده است. هر روز سطح دریاچه کوچک‌تر و خشک‌تر شده است و تقریباً کشاورزی منطقه را به نابودی کشانده است.در گذشته۲۰هزار هکتار باغ در اطراف استان قم وجود داشته که امروز به کمتر از یک هکتار رسیده است».
اما رژیم  آخوندی در قبال این بحران نه تنها هیچ‌گونه طرح و برنامه‌یی نداشته و با بی‌عملی و بی‌تقاوتی تمام،  با آن روبه‌رو می‌شود، بلکه هم‌چنان با اجرای طرحهای دزدیدن آب از طریق پروژه‌های ضدملی سدسازی توسط سپاه پاسداران و برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی از چاههای عمیق به اقدامات ضدملی و ضد‌مردمی خود در این منطقه تداوم می‌بخشد.
بطور مشخص میزان آب ورودی دریاچه  قم به‌دلیل سیاستهای مخرب و ضدزیست‌محیطی در پیرامون آن از جمله ایجاد سد در مناطق بالادست دریاچه، برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی، احداث جاده و مناطق مسکونی در دشتهای اطراف آن، چنان کاهش یافته که در حال حاضر دریاچه نفس‌های آخر خود را می‌کشد.
«دور نیست زمانی که بادهایی که بر فراز این دریاچه می‌وزند، هزاران تن نمک با خود به سطح شهر بیاورند.نمونه اتفاقی که در آینده می‌تواند برای شهر قم بیفتد، در روستای قاسم‌آباد سفلی افتاده که در ۱۵کیلومتری قم قرار دارد و تمام روستا توسط شنهای روان مدفون شده است. در ۳سال گذشته در شهر قم رطوبت هوا ۶۰درصد کاهش داشته که همین کاهش رطوبت شرایط را آسیب‌پذیر کرده است تا جایی که چند وزش باد شدید می‌تواند قم را مدفون کند».
بحران دریاچه نمک قم به مراتب خطرناک‌تر و حساس‌تر از بحران دریاچه ارومیه است که روند افزایشی ریزگردهادر آینده نزدیک برای کانونهای جمعیتی مرکز کشور را  فاجعه‌بار خواهد کرد».
·         تالابهای ایران
·         #محیط زیست
1396/12/20

۱۳۹۶ اسفند ۱۸, جمعه

#ايران- هزاران تن از کشاورزان ورزنه صبح امروز جمعه برای اعتراض به ندادن حقابه به کشاورزان از سوی رژیم آخوندی؛ دست به تجمع و راهپیمایی زدند.


هزاران تن از کشاورزان ورزنه صبح امروز جمعه ۱۸اسفندماه ۹۶ در پاسخ به فراخوان قبلی برای اعتراض به ندادن حقابه به کشاورزان از سوی رژیم آخوندی؛ 

دست به تجمع و راهپیمایی زدند

هوای_تازه-دركانال هواي تازه با ما همراه شويد 

https://t.me/Havaietazeh


.
 این کشاورزان خشمگین تراکتورهای خود را همراه آورده و در دو طرف جاده مستقر  کرده‌اند.بر اساس آخرین خبرها کشاورزان ورزنه با مأموران سرکوبگر ضدشورش درگیر شدند.
در كانال هواي تازه با ما همراه باشيد.https://t.me/Havaietazeh

#ايران-تظاهرات مردم اژيه براي بدست اوردن حق آبه

روز جمعه۱۸اسفند ۹۶ در ادامه حمله و هجوم مزدوران انتظامی به اهالی اژیه تا غروب و تاریکی شب جنگ و گریز ادامه داشت


جوانان شجاع اژیه نیروهای سرکوبگر را با آتش زدن لاستیک و فرستادن به میان مزدوران آنان را وادار به عقب‌نشینی کردند.مردم اژیه در شرق اصفهان به‌دنبال خشک شدن زاینده رود به‌دلیل سیاستهای ضدمردمی رژیم آخوندی و عوامل غارتگرش و خشک شدن زمینهای کشاورزی و از بین رفتن محصولاتشان به یک تظاهرات گسترده دست زدند.
 تظاهر کنندگان خشمگین شعار می‌دادند
مسئول که مسؤل باشه این وضع ما نباشه
مدیر اگر ندارید برید قبرس بیارید
مدیر اگر ندارید برید یک خر بیارید
شرق اصفهان یمن شده  کویر یزد چمن شده
ای لشکر شرق اصفهان آماده‌باش آماده‌باش
آماده‌ایم آماده‌ایم
در كانال هواي تازه با ما همراه باشيد.https://t.me/Havaietazeh
#ايران #اصفهان #اژيه

۱۳۹۶ اسفند ۱۱, جمعه

#ايران-مرگ دو برادر فعال محیط زیست در جم



مرگ دو برادر فعال محیط زیست در جم

انجمن نبض زمين» از مرگ دو فعال محیط زیست شهر «جم» در استان بوشهر خبر داده است.
کانال تلگرام این انجمن گزارش کرده که محمد صادق و محمدباقر يوسفی دو برادر فعال در حوزه محیط زیست جان خود را از دست داده‌اند.
آن‌طور که «انجمن نبض زمين» نوشته علت مرگ این دو برادر «سانحه تصادف» بوده است.جزئیات بیشتری از علت جان باختن این دو برادر و محل و زمان درگذشت آنها منتشر نشده است.روز ۲۹ بهمن امسال نیز تعدادی از فعالان محیط زیست بر اثر سقوط هواپیمای تهران- یاسوج جان خود را از دست دادند.پیکر برخی از این فعالان محیط زیست همچنان در ارتفاعات کوه «دنا» باقی مانده و تلاش‌ها برای انتقال آنها تاکنون چندان نتیجه‌بخش نبوده است.هنوز علت اصلی این سانحه هوایی اعلام نشده است.   در كانال هواي تازه با ما همراه باشيد
.https://t.me/Havaietazeh

#ايران-علیرضا فرهادزاده، مستندساز محیط‌زیست در ایران بازداشت شد

علیرضا فرهادزاده، مستندساز محیط‌زیست در ایران بازداشت شد
گزارشها از ایران حاکی است که علیرضا فرهادزاده، مستندساز محیط زیست در
بر این اساس تعداد فعالان محیط زیستی که از اوایل بهمن‌ماه در ایران بازداشت شده‌اند ،کاووس سیدامامی، یکی از این بازداشت شدگان بود که در زندان جان باخت
به ۱۴ نفر می‌رسد
در كانال هواي تازه با ما همراه باشيد.https://t.me/   Havaietazeh