۱۳۹۴ مهر ۶, دوشنبه

#ايران-سرنوشت مبهم زباله های عفونی در اردبیل -قسمت اول



سرنوشت مبهم زباله های عفونی در اردبیل -قسمت اول

بخشی از اظهارات 'شفیع شفیعی' مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل در زمینه مدیریت پسماند در جریان همایش ملی پاکسازی تفرجگاه ها و مکان های گردشگری است که هفته گذشته در جنگل فندقلوی شهرستان نمین.
 زباله های عفونی از خطرناکترین زباله هایی هستند که تهدید جدی برای طبیعت و جامعه انسانی محسوب می شوند و باید در جمع آوری و امحای آنها بیشترین دقت ممکن را به کار بست اما گویا در اردبیل بخشی از این زباله ها سرنوشتی نامعلوم دارد.
'بخشی از مشکلات دفع پسماند اردبیل به زباله های عفونی اختصاص دارد چرا که پسماندهای مطب های خصوصی به صورت مناسبی جمع آوری نمی شود.
مطب ها باید با بیمارستان ها برای جمع آوری زباله های عفونی همکاری کنند اما ظرفیت بیمارستان ها محدود است و در این شرایط مشخص نیست بخشی از این زباله ها چه سرنوشتی پیدا می کنند.
یکی از پزشکان اردبیلی برای سرمایه گذاری در زمینه ساماندهی زباله های عفونی اعلام آمادگی کرده که امیدواریم با این طرح بخشی از مشکلات موجود برطرف شود.'
هم اکنون تعداد قابل توجهی از مطب پزشکان، داروخانه ها ، آزمایشگاهها و تزریقاتی های اردبیل در میدان سرچشمه به عنوان قلب تپنده شهر جای گرفته و روزانه سیل بیماران را از سراسر منطقه، سایر استان ها و حتی فرای مرزها میزبانی می کند و آنگونه که این مقام استانی می گوید جمع آوری و دفن زباله های تولیدی در آنها چندان تعریفی ندارد.
در این حال برخی پژوهش های انجام گرفته در اردبیل در باره زباله های بیمارستانی حکایت از وضعیت نه چندان خوش جمع آوری و دفع آن می باشد .
در یکی از این این پژوهش ها که در سال 1388 انجام گرفت میزان پسماندهای تولیدی، نحوه نگهداری، وضعیت جایگاه های موقت، نحوه جمع آوری زباله ها و نحوه دفع در 14 مرکز درمانی و 14 پایگاه بهداشتی شهر اردبیل مورد بررسی قرار گرفت.
روزانه 52 کیلو و 925 گرم میزان تولید زباله در مرکزهای درمانی و 14 کیلو و 840 گرم در مرکزهای بهداشتی گزارش شد که از این میان 13 کیلو و 555 گرم زباله عفونی مرکزهای درمانی و یک کیلو و 155 گرم زباله عفونی مرکزهای بهداشتی بود.
**پسماندهای عفونی، پاتولوژیک، اجسام تیز و برنده، پسماندهای دارویی، سرطان زا، شیمیایی، رادیو اکتیو، کپسول های حاوی گازهای پرفشار و پسماندهای حاوی فلزات سنگین جزو خطرناکترین نوع زباله هایی هستند که در مرکزهای درمانی تولید شده و در صورت جمع آوری غیراصولی می توانند باعث بروز بیماری های بسیاری از جمله ایدز، هپاتیت B و C شوند.
به دلیل مخاطراتی که زباله های عفونی دارند باید به سرعت و با دقت از سطح شهر جمع آوری شوند اما سوال اینجاست که این زباله ها که در مطب ها و مراکز بهداشت و درمانی تولید می شود چه سرانجامی پیدا می کند؟
**** 
 #ايران # جنگل #فند_قلوی #شهرستان_ نمین # اردبیل #تهران

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر