۱۳۹۴ مهر ۱۸, شنبه

#ايران-چندرغاز برای ‌انگور طلایی کاشمر-قسمت اول



چندرغاز برای ‌انگور طلایی کاشمر-قسمت اول
با وجود این که برداشت انگور در سطح سه هزار و 400 هکتار از باغات کاشمر به پایان رسیده، اما همچنان کشاورزان از پایین بودن قیمت خرید این محصول رنج می‌برند.
منطقه خراسان، پایین بودن قیمت، موجب شده کشاورزان کاشمری رغبتی به فروش محصول خود نداشته باشند؛ در صورتی که بسیاری از همین کشاورزان معتقدند اگر بحث خرید تضمینی کشمش از سوی دولت اجرایی شود، بسیاری از مشکلات کشاورزان برطرف خواهد شد.به دلیل شرایط سخت نگهداری انگور، مشکلات بسیاری برای کشاورزان ایجاد شده و به همین جهت مدیران و کارشناسان جهاد کشاورزی به کشاورزان توصیه می‌کنند حداقل 30 درصد محصول تولیدی را برای تازه‌خوری به بازار عرضه و بقیه را به کشمش تبدیل کنند.
 ‌هم‌اکنون در کاشمر بیش از 22 رقم انگور تولید می‌شود که دو رقم «عسگری» و «پیکامی» ویژه تولید کشمش است و دو محصول "تیفی" و "مویز" نیز از ارقامی چون «صاحبی»، «لعل» و«رازقی» تولید می‌شود.انگور کاشمر به علت لطافت، شیرینی، زودرسی و عاری بودن از آلودگی‌های خاکی، به علت هدایت تاک‌ها به حالت ایستاده یا "پاچراغی" و تماس نداشتن خوشه با خاک منحصر به فرد است.
کشمش تولیدی کاشمر با عنوان کشمش سبز قلمی، مشهور است و کشورهای همسایه به‌خصوص آسیای میانه، روسیه و پاکستان متقاضی آن هستند.
‌افزایش قیمت دور از انتظار نیست
‌در همین خصوص، مدیر جهاد کشاورزی کاشمر در گفت‌وگو با ایسنا گفت: متاسفانه کشمش طلایی کاشمر در حال حاضر دارای قیمت مناسبی برای کشاورزان نیست.
انگور منطقه بیشتر به صورت فرآوری کشمش سبز و 30 درصد آن به صورت تازه‌خوری مصرف می‌شود که بازهم پس از فرآوری کشاورز نمی‌تواند به قیمت مناسبی محصول خود را به فروش برساند.
به خاطر خرده مالکی کشاورزان، بیشترین سود در زمان برداشت محصول را واسطه‌ها و دلالان کسب می‌کنند که جهاد کشاورزی در این موضوع نمی‌تواند کاری انجام دهد.
کار برداشت انگور در سطح 3400 هکتار از باغات به اتمام رسیده است، بیان کرد: میزان تولید انگور در سال جاری 85 هزار تن بوده است که بالغ بر 70 درصد به صورت کشمش فرآورری گردیده است.
موسوی عنوان کرد: از میزان 59 هزار و 500 تن انگوری که کشمش شده، حدود 14 هزار و 800 تن به کشمش تبدیل شده است و 30 درصد انگور تولیدی به مصرف تازه‌خوری می‌رسد.رئیس جهاد کشاورزی کاشمر تصریح کرد: باغات کاشمر به دو دسته باغات انگور پیکامی با 70 درصد کشت و انگور عسگری با 25 درصد سطح زیر کشت تقسیم می‌گردد و سایر ارقام به صورت تک‌بوته در بین باغات کشت شده است.
از 14 هزار و 800 تن کشمش تولیدی با ارزش اقتصادی 70 میلیارد تومان، 70 درصد به صورت طلایی و 30 درصد به صورت سبز است که کشمش سبز در حال حاضر قیمتی مناسب داشته، اما از میزان ماندگاری کمتری برخوردار است، در صورتی که کشمش طلایی در حال حاضر دارای قیمت مناسب نبوده، اما به دلیل ماندگاری بیشتر، امید به افزایش قیمت دور از انتظار نخواهد بود.
سطح باغات، بیش از 924 هزار نفر روزکار، اشتغال‌زایی به دنبال دارد، گفت: در این شهرستان 24 رقم انگور موجود است، که رقم‌های عسکری، پیکامی، رزقی، یاقوتی، ترشیز، لعل، سبزه و سپیداری از جمله ارقام مختلف انگور است که در این شهرستان تولید می‌شود.وی همچنین عسکری و رزقی را از جمله ارقام انگوری دانست که به صورت غالب در باغات تولید می‌شود.
وجه تسمیه این شهر به شربت‌خانه خراسان از آن جهت است که در گذشته نه چندان دور این شهرستان به داشتن باغات انگور فراوان و به لطف آب وهوای معتدل، در آن میوه‌های گوناگونی به عمل می‌آمد و کشمش این شهرستان معروفیت تقریباً جهانی داشته و دارد 
***

#ايران #قوچان #بلوچستان #بندرعباس #کرمان #مهاباد #اهواز #اراک #ايران #تهران #کرج #اصفهان #کرمانشاه #مشهد#شیراز #تبریز #رشت  #آبادان #اردبیل  #مهاباد #سنندج  #زاهدان  #سيستان_بلوچستان #ایرانشهر #ساری  #استان _کهگیلویه _ بویر_احمد #خوزستان #یزد #هوای تازه  #خراسان_جنوبي_رضوي_ اروميه #خوزستان #عسکر_مکرم   #هرمزگان #خرمشهر #كهگيلويه بوير احمد #مازندران

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر