۱۳۹۴ آذر ۳, سه‌شنبه

#ایران- 110میلیارد تومان میگو نابود شد-نوش‌داروی دامپزشکی پس از مرگ میگوها


110                         میلیارد تومان میگو نابود شد
                       نوش‌داروی دامپزشکی پس از مرگ میگوها



در حالیکه بیماری لکه سفید باعث نابودی بیش از 7200 تن میگوی پرورشی به ارزش حدود 110 میلیارد تومان شده است، سازمان دامپزشکی، "پرورش‌دهندگان متخلف و قاچاق‌کننده غذای آلوده‌ میگو" را عامل این بیماری اعلام کرده و از سوی دیگر از معدوم شدن بچه‌ میگوهای قاچاق خبر داده که نوشدارویی است پس از مرگ سهراب.
البته پرورش‌دهندگان میگو "نقص‌های موجود در سازمان دامپزشکی مانند ناتوانی در تشخیص این بیماری در غذای وارداتی میگو به دلیل به روز نبودن دستگاه‌ها و تجهیزات تشخیصی" را عامل شیوع این بیماری می‌دانند.
 پس از سال‌ها که پرورش‌دهندگان میگوی استان‌های خوزستان و بوشهر خیالشان از بیماری لکه سفید میگو تقریبا راحت شده بود و تولید محصولشان را در کنار یک بیماری کنترل شده ادامه می‌دادند، امسال مجددا این بیماری گریبان‌شان را گرفت و تولیدشان را از بین برد.حال برای یافتن عامل بیماری بین پرورش‌دهندگان و سازمان دامپزشکی اختلافی به وجود آمده که مشخص نیست چه کسی باید پاسخگوی این مشکلات باشد، چرا که پرورش‌دهندگان، نقص‌های موجود در این دستگاه دولتی را عامل شیوع بیماری می‌دانند اما مسئولان سازمان دامپزشکی تخلف برخی پرورش‌دهندگان در قاچاق غذای میگو و البته بچه‌ میگوی آلوده توزیع‌شده از سوی برخی مراکز تکثیر را عامل این بیماری عنوان می‌کنند.
رییس اتحادیه میگوپروران خوزستان می‌گوید براساس بررسی‌ها و آزمایش‌های انجام شده که نتایج آن را یکی از آزمایشگاه‌های انگلستان منتشر کرده، عامل اصلی شیوع این بیماری غذای آلوده است که بدون نظارت سازمان دامپزشکی به کشور وارد شده و به دست پرورش‌دهندگان رسیده است.میزان خسارت وارد شده به تولید میگوی استان‌های خوزستان را حدود 20 و بوشهر را حدود 60 درصد اعلام و اظهار کرده که تشخیص بیماری برعهده سازمان دامپزشکی است، اما از آنجا که دستگاه‌های PCR و دیگر تجهیزات این سازمان در زمینه‌ تست و تشخیص بیماری‌های آبزیان مناسب و به روز نیست، آلودگی غذای وارداتی به کشور تشخیص داده نشده و سبب شیوع بیماری لکه سفید میگو در کشور شده است.در همین حال مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی به ایسنا اعلام کرد که در حال حاضر بیماری لکه سفید با توجه به اتمام برداشت میگوهای پرورشی در استان‌های خوزستان و بوشهر وجود ندارد، اما این بیماری از سال 1381 تاکنون به صورت مداوم وجود داشته است و تنها در استان بوشهر آن‌هم طی سال‌های اخیر شاهد آن نبوده‌ایم. هنوز میزان دقیقی از خسارت وارد شده به مزارع میگو محاسبه نشده است، چرا که برآوردی از تولید این محصول در این دو استان از سوی سازمان شیلات مشخص نشده است.
مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی ادعای رییس اتحادیه میگوپروران خوزستان مبنی بر ارسال نمونه به آزمایشگاه انگلستان و اثبات آلوده بودن غذاهای وارداتی میگو را تکذیب و تصریح کرد که این موضوع واقعیت ندارد و همه فعالیت‌های تشخیصی در داخل کشور انجام می‌شود، اما عامل بیماری لکه سفید میگو در مزارع پرورشی، بچه میگوی آلوده‌ بوده که در برخی مراکز تکثیر بدون نظارت سازمان دامپزشکی به پرورش‌دهندگان داده شده است که البته این یک فرضیه و در حال بررسی است. بچه میگوهای آلوده هم‌اکنون به صورت کامل از بین رفته و معدوم شده‌اند اما اگر این فرضیه ثابت شود، با تولید‌کنندگان و توزیع‌کنندگان بچه میگوی آلوده برخورد قانونی صورت می‌گیرد. غذای میگوی وارداتی به صورت کامل تحت نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی قرار دارد و هیچ مشکلی در آن‌ها وجود ندارد، تاکید کرد که اگر غذای آلوده‌ای در مزارع پرورشی مورد استفاده قرار گرفته به علت تخلف برخی از پرورش‌دهندگان در زمینه‌ قاچاق و توزیع غذای آلوده‌ای است که خارج از مبادی رسمی به کشور وارد شده است که با آن‌ها به شدت برخورد می‌شود.
دستگاه‌های تشخیصی سازمان که به روز نیستند" صحت ندارد، چرا که روش‌ها و دستگاه‌های تشخیصی این سازمان کاملا به روز بوده و می‌توان این ادعا را مطرح کرد که هیچ مشکلی در تولید بچه میگو و واردات خوراک میگو که از مبادی رسمی و تحت نظارت سازمان دامپزشکی صورت گرفته، گزارش نشده است.
 گرچه برخی از بچه میگوهایی که در برخی مراکز تکثیر تولید شده و به پرورش‌دهندگان فروخته شده، آلوده بوده است، اما این مراکز به صورت کامل تحت نظارت بوده‌اند ولی گواهی سلامت را از سازمان دامپزشکی برای توزیع بچه میگو نداشته‌اند.
 عوامل شیوع بیماری لکه سفید میگو و میزان خسارت وارده به مزارع پرورشی در سازمان دامپزشکی در حال بررسی است و خسارت پرورش‌دهندگان از سوی صندوق بیمه محصولات کشاورزی پرداخت خواهد شد.
البته اکنون که این بیماری، حجم عظیمی از تولید ارزآور کشور را از بین برده، مهم نیست مقصر چه کسی باشد اما آنچه مسلم است اینکه سازمان دامپزشکی مسئول نظارت بر تامین بهداشت محصولات و فرآورده‌های خام‌ دامی است که باید در زمینه مشکلات بوجود آمده در این صنایع پاسخگو باشد.
دست‌اندرکاران تولید، معتقدند زمانی که یک مقام دولتی "بچه‌ میگوی تولید داخل که آلوده‌ بوده و بدون مجوز توزیع شده است" را عامل بیماری لکه سفید میگو عنوان می کند باید در این زمینه نیز پاسخگو باشد چون پیش از آنکه توزیع این محصول آلوده میلیاردها تومان تولید ملی را از بین ببرد نسبت به معدوم کردن آن اقدام نکرده است؟ و اینکه اگر نظارت‌ بر پرورش میگو از مبدأ واردات و تولید صورت گرفته است، چرا باید تولیدکنندگان متخلفی پیدا شوند و به راحتی بتوانند غذای قاچاق و آلوده را به مزارع تحت نظارت دامپزشکی وارد کنند و پس از وقوع بیماری به فکر نوش دارو بیفتند؟
*********
#ایران #کارون #هرمزگان#سیستان #بلوچستان #هرمزگان #بوشهر #کهگیلویه #بویر_ احمد #کرمان #خوزستان #ایلام #تهران #اردبيل #ملاير #چهار محال بختياري #بویر_ احمد #همدان زاينده رود #شهرستان _اسدآباد #همدان #لكان #سد گتوند#خوزستان #ريگان #قم  #سد گيتوند مازندران #سیستان  #ساري  #ايلام #دهلران #كردستان #هيرويه #لرستان #سد بختياري #زابل #ساوه #دورود#اليگودرز #يزد #بافق #اردبيل


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر