۱۳۹۴ آذر ۵, پنجشنبه

#ايران-* بی توجهی مسئولان مرتبط باعت ساخت و ساز غیرمجاز در منطقه زیارت شد

* بی توجهی مسئولان مرتبط باعت ساخت و ساز غیرمجاز در منطقه زیارت شد



معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان که مسئول اصلی کمیته پیشگیری و مقابله با ساخت و ساز غیرمجاز در استان است در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت که توجه نکردن دستگاههای ذیربط به مساله ساخت و ساز در روستای زیارت گرگان باعث شده که وضعیت این منطقه تلفیقی از ساخت و سازهای غیرمجاز و غیرمتعارف باشد و بافت تاریخی و گردشگری آن آسیب ببیند.
 هدف اصلی فعالیت ها در روستای زیارت احیای وضع سابق آن به عنوان روستای هدف گردشگری است و راهکار نهایی برای مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز در این منطقه برخورد جدی قانونی و قضایی می باشد. حریم رودخانه ها و اراضی و حتی حاشیه ها در این ساخت و سازها رعایت نشده که این علاوه بر آسیب به فضای گردشگری باعث به خطر افتادن سلامت و امنیت اهالی منطقه شده است. یکی از راهکارهایی که برای حل معضل ساخت و ساز در منطقه زیارت در نظر گرفته شده را برخورد قضایی و بدون گذشت با متخلفان بیان نمود و اضافه کرد که طرح ساماندهی منطقه زیارت سخت گیرانه است.
 سوی برخی در زمین های کشاورزی و غیر آن نیز اقدام به ساخت و ساز شده است که باید این موارد از سوی شورای عالی معماری و شهرسازی کشور نیز مد نظر قرار گیرد، مشاوری برای این کار در نظر گرفته شده است تا وضع موجود را بررسی و برآورد کند و لازم است شورای عالی معماری و شهرسازی کشور هر چه زودتر طرح ساماندهی را به اجرا بگذارد.  اگر فرد یا افرادی بخواهند طرح های تفریحی و گردشگری در داخل محدوده روستای زیارت اجرا کنند، حمایت لازم صورت می گیرد اما با هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز در خارج از حریم های مصوب و بدون مجوز برخورد قانونی خواهد شد.
 از آنجا که روستای زیارت در محدوده شهر گرگان قرار گرفته، شهرداری نیز مسئولیت حفظ و حراست از بافت تاریخی و گردشگری روستا را برعهده دارد و باید مانع ساخت و سازهای جدید شود و بهتر است اعضای شورای شهر گرگان نیز نظارت بر وضعیت این روستا را مد نظر داشته باشند.
یکی از مشکلات زمین های روستای زیارت پیوستگی آن و خارج شدن از وضعیت قابل کشت بودن است. این درحالیست که یکی از شاخص های توسعه استان گلستان توجه به بخش کشاورزی و حفظ و حراست از این بخش است.
 کمیته پیشگیری و مقابله با ساخت و ساز غیرمجاز در استان را اقدامی مناسب در راستای برخورد با این پدیده است. با فعالیت این کمیته و همدلی اعضای آن، تقریبا ساخت و ساز غیرمجاز از سال 92 تاکنون در استان متوقف شده است.
ساخت و سازهای غیر مجاز انجام شده در استان بوده که برای مقابله با آن و اجرای حکم تخریب نیاز به تامین ماشین آلات است.
اکنون حدود 323 پرونده ساخت و ساز غیرمجاز در مرحله معرفی قضایی در استان وجود دارد.
* هزار و 500 واحد مسکونی غیرمجاز ساخته شده در منطقه زیارت گرگان
در همین ارتباط مدیر امور اراضی گلستان نیز گفت: در منطقه زیارت یک هزار و 500 واحد ساخت و ساز غیرمجاز داریم و مجوز کمیسیون ماده یک تبصره یک جهادکشاورزی را ندارند و ساخت آنها به قبل از دهه 70 (قبل از قانون حفظ کاربری) برمی گردد. این واحدها به مراجع قضایی معرفی شده اند، برای تعداد زیادی از صاحبان این واحدها که به دادگاه معرفی شده اند، رای به برائت یا جریمه صادر شده و حکم تخریب صادر نشده است.
163 مورد بنای غیرمجاز نیز در زیارت به دادگاه معرفی شده اند که 58 مورد آن از ابتدای امسال بوده است. در روستای زیارت حدود 900 هکتار زمین کشاورزی و مستثنیات وجود دارد که بیشتر زمین ها دارای شیب 12 تا 15 درصد بوده و باید به باغ تبدیل شوند تا از فرسایش خاک ممانعت شود.

* بیش از 185 پرونده ساخت و ساز و تخریب محیط زیست در دادسرای گرگان
دادستان گرگان نیز در این رابطه گفت که بیش از 185 پرونده ساخت و ساز غیرمجاز در دادسرای مرکز استان گلستان تحت بررسی و رسیدگی است.
 مالکان بسیاری از ساختمان های غیرمجاز در زیارت شناسایی شده اند و پس از صدور قطعی رای قلع و قمع، تخریب آن با جدیت پیگیری می شود. با توجه به اینکه مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز و تخریب محیط زیست مساله ملی است که رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه نیز نسبت به آن اهتمام ویژه ای دارند، لذا دستگاه قضایی به دنبال اجرای کامل و قاطع آرا است.
حقی تصریح کرد: دستگاه قضایی گلستان علاوه بر گرگان در سطح استان نیز به دنبال اجرای کامل احکام صادره است و اگرچه تعدادی از احکام قلع و قمع به دلیل کمبود امکانات هنوز اجرا نشده است اما با تمهیدات صورت گرفته بزودی عملی خواهد شد تا متخلفان در هیچ نقطه ای احساس امنیت نکنند.
برخوردهای قضایی در این زمینه بدون هیچ گونه تبعیض و گزینشی صورت خواهد گرفت.وضعیت پیش آمده در برخی استان های سرسبز کشور که منجر به از بین رفتن محیط زیست و اراضی کشاورزی شده است ، که دستگاه قضایی گلستان اجازه نخواهد داد تا وقایعی مانند گردنه حیران در گرگان نیز تکرار شود.
وی عوامل زمینه ساز تخریب منابع طبیعی گلستان را درآمد پایین بخش کشاورزی، سود بالای تغییر کاربری، دخیل بودن برخی افراد خاص، سهل انگاری و فقدان انگیزه در برخورد قانونی با متخلفان عنوان کرد و از جمله اقدامات اصلی اثرگذار برای مقابله با آن را برخورد با مدیران متخلف و واگذار نشدن انشعابات آب، برق و گاز نام برد.دادستان مرکز گلستان وضعیت استان را با توجه به اقلیم مناسب مورد طمع و دست اندازی به منابع طبیعی بیان کرد و گفت: این درحالیست که اگر زمین های کشاورزی را در استان از دست بدهیم، تولید از بین خواهد رفت.
حقی با بیان اینکه بیشتر مردم گلستان موافق برخورد قضایی با ساخت و سازهای غیرمجاز هستند، این موافقت از طریق سامانه پیامکی نیز به ما اعلام شده است و در یک سال اخیر 180 پرونده در خصوص ساخت و سازهای غیرمجاز در زمین های کشاورزی شهرستان گرگان تشکیل شده و در این ارتباط 100 ساختمان نیز تخریب شده است.وی خواستار حمایت بیشتر از سوی مسئولان دستگاههای ذیربط کشوری در تامین ماشین آلات برای تخریب ساخت وسازهای غیرمجاز شد.
پیش از این نیز معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در جمع اعضای کمیته پیشگیری و مقابله با ساخت و ساز غیرمجاز در گلستان گفته بود که به خاطر اقلیم بسیار مناسب این استان، گردشگری جزو ظرفیت های اصلی آن به شمار می رود و اگر به این مهم با تغییر کاربری و ساخت و ساز غیرمجاز بی توجه شویم، سرمایه ها نابود خواهد شد.باید بیش از گذشته مراقبت از کاربری اراضی داشته باشیم و ساخت و ساز ها در محدوده و حریم اعلام شده صورت گیرد و بیشتر ساخت و سازهای غیرمجاز در اطراف روستای زیارت است.
 همچنین  دهیاران خواست نسبت به ساخت و ساز در روستاها حساسیت بیشتری نشان داده و متخلفان را به دستگاه های مرتبط از هر گونه را معرفی کنند.
 مسئولان گلستان خواست برای مقابله با گسترش ساخت وساز غیرمجاز تعدادی روستا را برای سرمایه گذاری افراد علاقمند در بحث گردشگری در نظرگرفته تا از ساخت و ساز غیرمجاز و تخریب اراضی دیگر مناطق ممانعت شود.
مطابق مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی کشور در 11 آبان سال 92 در خصوص طرح جامع شهر گرگان حدفاصل پل سیدمسعود (قبل از ناهارخوران) تا آبشار زیارت در این محدوده منظور شده و توسط دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی به استانداری گلستان ابلاغ شده است.
بر اساس طرح جامع جدید محور زیارت تا آبشار در حریم شهر گرگان واقع است و شهرداری مرکز گلستان قوانین و مقررات شهرسازی را در این محور اعمال می کند.برای ممانعت از ساخت و ساز غیرمجاز در زیارت و در محدوده محور زیارت تا آبشار که در حریم شهرگرگان قرار گرفته، شهرداری امکانات خود را بسیج کرده است.روستای زیارت در ارتفاع هزار متری از سطح دریا از شمال به ناهارخوران و ارتفاعات بندسر و خمام شهر، از شرق به ارتفاعات خال دره، از غرب به ارتفاعات مازوآش، ادیم و کمرسر و از جنوب به آبشار و ارتفاعات پوشیده از جنگل محدود می شود.روستای ییلاقی زیارت همچنین به عنوان یکی از 10روستای دارای بافت با ارزش تاریخی کشور است که لزوم توجه بیشتر به آن را می رساند.
در راستای ثبت آثار باستانی و تاریخی استان گلستان، زیارت در فهرست آثار ملی کشور با شماره 503 ثبت شده است.
شهرستان گرگان مرکز استان گلستان با افزون بر 450 هزار نفر جمعیت به عنوان نگین گردشگری در شمال کشور بوده و روستای زیارت یکی از جاذبه های طبیعی و تاریخی آن است.گفتنی است عکس های اخير خبر گزاريها ، نشان از ساخت و ساز و تخریب جنگل حتی تا نوک قله ها را دارد.
*******
#ايران #گلستان #زيارت  #شهرستان _گرگان #بندسر  #خمام _شهر #ناهار_خوران  #تهران #مازندران #گيلان #شمال_ايران
ما را در كانال تلگرام همراهي كنيد
http://telegram.me/Havaietazeh

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر